NIVEL IUTIME:
Durata de livrare: 1
Informatii: În 2012, Trinidad Scorpion a primit titlul de cel mai iute ardei din lume. A fost cultivat in Trinidad și Tobago, o națiune insulară în largul coastei Venezuelei, și se mândrește cu un rating mediu de 1.207.764 de unități de iutime Scoville, cu valori de vârf de peste 2 milioane SHU.
Trinidad Scorpion Chocolate este, de asemenea, originar din Caraibe și este o varietate de ardei moruga. Fructele se coc într-o frumoasă culoare maro ciocolatiu si sunt puțin mai mari decât cele ale Red TSM, dar la fel de iuti și pot fi recunoscute clar după vârful ascuțit al ardeiului. Au o aromă foarte puternica și fructată, poate ceva mai blândă și mai afumată decât celelalte soiuri. Sunt potriviti pentru sosuri și uscare.
Îngrijire: temperatura de germinare trebuie sa fie cuprinsă între 22° C și 30° C (perioada de germinare: 6-20 zile); prin urmare, se recomandă utilizarea unei SERE și a unei MESE INCALZITE. Plantele au nevoie de sol proaspăt, bine fertilizat, permeabil și nu tolerează stagnarea apei. Ele trebuie plantate într-un loc însorit, protejat, cu cel puțin 6 ore de lumină solară pe zi - de preferință mai mult. Deoarece plantele au o perioadă de maturare deosebit de lungă, se recomandă cultivarea lor într-un ghiveci, astfel încât să puteți aduce cu ușurință planta înăuntru când temperatura scade sub 12° C în timpul zilei, permițând să se coacă toate fructele. Pentru a păstra planta peste iarnă, tăiați-o la 20 cm după recoltare și așezați-o într-un loc cu o temperatura in jurul a 15° C.
Tip - Capsicum chinense
Nivelul de iutime - 10+++
Scoville - medie 1.2 milioane
Temperatură optimă de germinare 22 - 30° C
Perioada de insamantare - Ian – Apr
Perioada de inflorire - Iunie- August
Tip de creștere - tufa 70-80cm înălțime
Coacerea fructelor - de la verde la maro ciocolatiu
Aspectul fructelor - în formă de felinar, vârf ascuțit, aprox. 4 x 6 cm
Perioada de maturare - aprox. 90-120 zile
Origine - SUA
Continut: 10 seminte