NIVEL IUTIME:
Cantitate: 10 seminte
Durata de livrare: 1
Informații: Soiul Fatalii aparține familiei Capsicum chinense, din care face parte si ardeiul Habanero și multi dintre cei mai iuti ardei din lume. Este originar din Africa Centrală, se crede că a fost adus și cultivat de sclavii care se întorceau acasă din Caraibe.
Crescând pe tufișuri de până la 70 cm înălțime, ardeii au forma tipic ascuțită a acestui soi. Coapte de la verde la alb, acești ardei cresc la 6-8 cm lungime și aproximativ 3 cm lățime. Spre deosebire de ceilalți membri ai acestei familii de ardei iute, iutimea ardeiului Fatalii te lovește imediat si durează mult timp. Pe lângă aceasta, veți obține o aromă distinctă, bogată de citrice, care face ca ardeiul iute fatalii să fie ingredientul perfect pentru salsele delicioase cu fructe exotice. Datorită pereților exteriori subțiri ai ardeiului, aceștia sunt, de asemenea, foarte potriviți pentru uscare.
Îngrijire: Cultivate într-un ghiveci, plantele compacte se păstrează ușor peste iarnă. Temperatura de germinare este între 24 ° C și 30 ° C (perioada de germinare: 9-20 de zile); prin urmare, se recomandă utilizarea unei sere și a unui covor de încălzire. Plantele au nevoie de sol proaspăt, bine fertilizat, permeabil, și nu tolerează baltirea apei. Ar trebui să fie plantați într-un loc însorit, protejat, cu cel puțin 6 ore de soare - de preferință mai mult. Deoarece plantele au o perioadă de maturare deosebit de lungă, se recomandă creșterea lor într-un ghiveci, astfel încât să puteți aduce cu ușurință planta în interior când temperatura scade sub 12 ° C în timpul zilei, permițând coacerea tuturor fructelor. Pentru a păstra planta peste iarnă, tăiați-o cu 20 cm după recoltare și așezați-o într-un loc cu cel puțin 15 ° C.
Tip -Capsicum chinense
Iutime - 10+/10
Scoville 100.000 - 500.000 SHU
Temperatura optimă de germinare 24 - 30 ° C
Semănat Ianuarie - Apr
Flori albe (mai - aug)
Obicei de creștere - Stufos, înalt de 60-80 cm
Maturare - De la verde la alb
Aspectul fructului - Formă alungită, ascuțită, aprox. 6-8cm, lung
Perioada de maturare - 100 de zile
Origine - Africa Centrală