NIVEL IUTIME:
Cantitate: 10 seminte
Durata de livrare: 1
Informații: Bhut Jolokia a fost în vârful listei pentru o perioadă relativ lungă de timp (2007-2011). Planta provine inițial din regiunea Assam din India și este un hibrid dezvoltat în mod natural din cele două specii Capsicum chinense și Capsicum frutescens. În India, țara de origine a plantei, acest cultivar poate avea o iutime de până la 1 milion SHU.
Bhut jolokia galben este o altă varietate a ardeiului jolokia. Ardeii acestei varietati bhut jolokia se coc de la verde la o culoare galbenă strălucitoare, au o suprafață aspră, neuniformă și o aromă extrem de fructată. Când cresc, necesită multă căldură, în timp ce ardeii au o perioadă de maturare foarte lungă, ceea ce înseamnă că pot trece aproximativ 160 de zile între plantarea semințelor și recoltarea fructelor. Trebuie să folosiți întotdeauna mănuși de unică folosință atunci când manipulați acesti ardei.
Îngrijire: temperatura de germinare trebuie sa fie cuprinsă între 25° C și 30° C (perioada de germinare: pana la 36 de zile); prin urmare, se recomandă utilizarea unei SERE și a unei MESE INCALZITE. Plantele au nevoie de sol proaspăt, bine fertilizat, permeabil și nu tolerează stagnarea apei. Ele trebuie plantate într-un loc însorit, protejat, cu cel puțin 6 ore de lumină solară pe zi - de preferință mai mult. Deoarece plantele au o perioadă de maturare deosebit de lungă, se recomandă cultivarea lor într-un ghiveci, astfel încât să puteți aduce cu ușurință planta înăuntru când temperatura scade sub 12° C în timpul zilei, permițând să se coacă toate fructele. Pentru a păstra planta peste iarnă, tăiați-o la 20 cm după recoltare și așezați-o într-un loc cu o temperatura in jurul a 15° C.
Tip - Capsicum chinense
Nivelul de iutime - 10+++
Scoville - in medie 1,001,304
Temperatură optimă de germinare 25 - 230 ° C
Perioada de insamantare - Dec – Apr
Perioada de inflorire - Iunie- August
Tip de creștere - arbust 90cm înălțime
Coacerea fructelor - de la verder la galben
Aspectul fructelor - Formă alungită, ascuțită, suprafață aspră, aprox. 3 x 6cm
Perioada de maturare - aprox. 100-120 de zile
Origine - India