Ardeiul iute Anaheim a fost numit după orașul Anaheim din California, dar de fapt își are originea în New Mexico, unde este încă cultivat și consumat în principal astăzi. Acesta este motivul pentru care aparține familiei New Mexican (sau Numex) de soiuri de ardei iute și este cel mai faimos reprezentant al familiei.
Plantele au o formă de creștere stufoasă, pot atinge o înălțime de până la 120 cm și au un randament foarte mare. Ardeii mari, alungiți, cu pereți groși, rămân verzi destul de mult timp înainte de a se coace la roșu, au o iutime ușoară, aromată, condimentată. Mâncat proaspăt cu o felie de pâine, la grătar sau umplut cu cremă de brânză și copt – indiferent de felul în care ai alege să mănânci ardeii Anaheim, este garantat că nu vei uita niciodată aroma lor incomparabilă. În New Mexico, sunt adesea consumati în timp ce sunt încă verzi (de exemplu, pentru chiles rellenos), unde sunt mai întâi prăjiti la grătar și apoi jupuiti, dându-le aroma lor distinctivă.
Continut: 5 grame / plic
Aproximativ 130 seminte/plic