NIVEL IUTIME:
Durata de livrare: 1
Informații: Carolina Reaper detine recordul de "cel mai iute ardei din lume" încă din noiembrie 2013. Soiul a fost cultivat de către fermierul Ed Currie, de la PuckerButt Pepper Company din South Carolina (SUA). Numele este o referire la personificarea morții. Chiar și iubitorii de ardei iuti sunt sfătuiți să nu mănânce un ardei întreg odata (crescătorul recomandă, de asemenea, să ii mănânce doar în prezența unui alt adult). Persoanele care nu sunt obisnuite sa consume ardei iuti, nu ar trebui să încerce.
Evaluarea medie a iutimii, testate de Institutul Pepper Chile, a fost de 1.569.300 de unități Scoville, în timp ce exemplarele individuale au ajuns până la un incredibil 2,2 milioane SHU.
Planta are o formă de creștere sub forma de tufa și ajunge până la 90 cm înălțime. Fructele se coc de la verde la galben, dezvoltând un vârf ascuțit foarte proeminent și o suprafață neuniformă. Au o aromă fructă-dulce, cu note de ciocolată-cireș, de citrice și, desigur, sunt extrem de iuti. Sunt aproape prea iuti pentru a fi mâncați proaspeti, dar cu toate acestea pot fi uscati, murati, congelati sau folositi pentru a prepara sosuri iuti.
Îngrijire: temperatura de germinare trebuie sa fie cuprinsă între 24° C și 30° C (perioada de germinare: 10-20 zile); prin urmare, se recomandă utilizarea unei sere și a unei mese incalzite. Plantele au nevoie de sol proaspăt, bine fertilizat, permeabil și nu tolerează apariția apei. Ele trebuie plantate într-un loc însorit, protejat, cu cel puțin 6 ore de lumină solară pe zi - de preferință mai mult. Deoarece plantele au o perioadă de maturare deosebit de lungă, se recomandă cultivarea lor într-un ghiveci, astfel încât să puteți aduce cu ușurință planta înăuntru când temperatura scade sub 12° C în timpul zilei, permițând să se coacă toate fructele. Pentru a păstra planta peste iarnă, tăiați-o la 20 cm după recoltare și așezați-o într-un loc cu o temperatura in jurul a 15° C.
Tip - Capsicum chinense
Nivelul de iutime - 10 +++
Scoville Media 1.569.300 SHU, până la 2.2 milioane SHU
Temperatură optimă de germinare 24 - 30 ° C
Perioada de insamantare - Dec - Apr
Perioada de inflorire - iunie - august
Tip de creștere - tufa 75-90cm înălțime
Coacerea fructelor - de la verde la galben
Aspectul fructelor - in formă de lanternă, vârf ascuțit, aprox. 3 x 6cm
Perioada de maturare - aprox. 120 de zile
Origine - SUA
CONTINUT: 10 seminte