NIVEL IUTIME:
Cantitate: 1 Kg
Durata de livrare: 1
Xian Horn este varietatea utilizată în majoritatea restaurantelor chinezești. Xian (pronunțat: chi: an) este inițial un ardei Cayenne, dar spre deosebire de verii săi din India sau Thailanda, acest soi special are un gust mai dulce și mai puțin picant.
Păstăile au aproximativ 10 cm lungime, uneori puțin curbate și au o culoare roșie bogată. Acest ardei iute este perfect pentru rețetele din bucătăria chineză. În mod ideal, le puneți înmuiate și tocate mărunt direct în wok sau faceți un ulei de ardei iute roșu aprins. Pentru a face acest lucru, puneți pur și simplu ardeii iuti zdrobiți în ulei cald, nu fierbinte și lăsați-i să se infuzeze săptămâni întregi.
Clătiți ardeii uscați Xian mai întâi cu apă caldă, înmuiați-i în apă fierbinte timp de 10 min. pentru rehidratare sau adăugare directă la rețeta care va fierbe cel puțin 10 minute.