Ardeiul iute Wiri Wiri este o varietate rară. Fructele mici, originare din Guyana, sunt dure - cu o iutime de 100.000 până la 350.000 Scoville. Cu siguranță pot concura cu ardeiul iute Habanero și Scotch Bonnet. Gustul lor este, de asemenea, delicios distinct: fructat ca o roșie condimentată. În Guyana Franceză acest ardei este un element fundamental în bucătăria și cultura de zi cu zi. Wiri wiri se folosesc într-un delicios sos picant suplimentar (împreună cu mango) obișnuit pe mesele din Guyana. Sunt preferati în sosuri iuti, tocanite, supe, mâncăruri savuroase precum curry și marinate indiene, care lucrează deosebit de bine cu roșii și fructe tropicale. Ardeii pot fi zdrobiți gros, măcinati fin sau chiar folosiți complet, de ex. prin adăugarea ardeilor uscați într-o tocană sau ciorbă.
IUTIME: 9/10 - EXTREM DE IUTE
Continut: 30gr