Ardeiul Bird Eye provine din Africa si este inrudit cu ardeiul Tabasco. Este adesea mentionat si ca Piri Piri. In unele regiuni din Africa acest tip de ardei este plantat in jurul campurilor ca o protectie impotriva elefantilor flamanzi - de aceea, trebuie sa fim atenti atunci cand se administreaza, deoarece 100.000 de Scovilles nu sunt de colo. Gustul ardeilor Bird Eye este similar cu celelalte soiuri arhetipale precum Pequin si Tepin - au un gust limpede și aromat, cu o aroma mai putin fructata decât de ex. Habanero sau Bhut Jolokia. Totuși, iutimea lor este rapidă și directă. Sunt ideali pentru condimentarea tuturor felurilor de supe, tocanite, sosuri iuti și carne de pasare (mai ales). Ardeii Bird Eye complet uscați pot fi folosiți în bucătărie în mai multe moduri diferite. Indiferent dacă sunt gătiti întregi, zdrobiti cu un mojar sau măcinate într-o moară de condimente, acestea adaugă cantitatea perfectă de condiment la fiecare fel de mâncare.
IUTIME 7/10 - FOARTE IUTE
Continut: 30gr